Hvorfor Lego er perfekt til børn og voksne?

Alle kender Lego, hvad end du er 3 år eller 85 år. Det populær legetøj der for 40-50 år siden var ret skrabet i forhold til i dag, var dog stadig super sjovt og gav ufattelige mange timers leg for børn. Men de ikoniske klodser er meget mere end bare legetøj til børn.

Lego giver kreativ leg til børn i mange aldre. Og især i disse Corona tider, er Lego til voksne blevet et kæmpe hit. Helt ligesom Lego også findes som opbevaringsløsninger med kasser. Og faktisk også som tøj med brandet Lego Wear. Helt ligesom Lego-House og Legoland findes, hvor Legoland dog ikke ejes af Lego mere.

Hvorfor Lego er perfekt til børn og voksne?

Lego som legetøj?

Lego der er sammensat efter ordene Leg og Godt, startede faktisk ud med trælegetøj. Men fokus blev hurtigt på den verdensberømte byggeklods.

Klodsen har udviklet sig gevaldigt over årene, hvor du finder mange forskellige serier indenfor Lego byggesæt. Her er de populære serier Duplo, Lego Friends, Lego Star Wars, Lego City, Lego Ninjago, Lego Junior og Lego Technic der er forbeholdt de store børn og voksne.

Hvorfor Lego hitter?

Lego giver mange timers underholdning. Hver sæt indeholder vejledning til at bygge, hvilket kan være et godt socialt samarbejde mellem forælder og barn. Helt ligesom det er velegnet til at aktiverer et barn i timevis.

Når et hus eller bil er bygget, kan der leges med den pågældende figur eller andet. Men vigtigst, du kan kreerer din egen version – for med Lego, er det kun fantasien der sætter grænser.

Der er uendelig timers leg med Lego, for jo mere man har, jo større mulighed er der for at bygge alverdens ting. De byggede ting efter vejledningen går ofte i stykker efter mange timers leg, hvor det måske bliver skubbet ned fra bordet, væltet og andet. Men det er ikke nødvendigvis en dårlig ting, for barnet kan få sjov med ved bygge det igen og samtidig stimulerer sin kreativitet.

Lego til voksne

Lego er sjovt at bygge for børn, men faktisk også for voksne. Mange elsker at strikke, cykle, crossfit, lægge puslespil og meget andet til at slappe af med. Og det gør sig også gældende med de mere avanceret eller store byggesæt til voksne.

Lego er terapeutisk at sysle med efter en lang dag, hvor hovedet er træt. Og især i corona tiden, er Lego boomet, hvilket gør Lego godt som årets julegave til både børn og voksne.