Historien om vandpistoler

Hvem elsker ikke en god vandkamp? Uanset om du husker at have leget med dine barndomsvenner eller at se dine børn fnise, når de sprøjter hinanden i vandet i baghaven, er der noget ved en vandpistol, der får barnet frem i os alle sammen. Men hvor kommer dette elskede legetøj fra? Lad os tage et kig på vandpistolernes historie!

Begyndelsen af vandpistoler

Vandpistoler har eksisteret mindst siden slutningen af 1800-tallet, hvor sprøjtepistoler i træ i form af blunderbuss-stil blev solgt i Amerika som nyhedsartikler. Disse grundlæggende pistoler fungerede ved at fylde dem med vand og derefter bruge en pumpefunktion til at affyre det ud. Selv om de ikke var særlig kraftige, fungerede de godt nok til at gøre folk våde – den vigtigste funktion for enhver vandpistol!

Den moderne vandpistol

Det var først i 1972, at den moderne version af vandpistolen blev opfundet. Super Soaker 50, der blev skabt af Lonnie Johnson, kunne indeholde op til to liter vand og skyde det op til 25 fod! Denne model revolutionerede branchen og var med til at katapultere Johnson til at blive en af USA’s bedste opfindere. I dag findes der snesevis af forskellige slags Super Soakers, som kan købes. Mange er udstyret med specielle funktioner som f.eks. trykmålere og flere dyser for ekstra ildkraft!

Vandpistoler i dag

Vandpistoler er kommet langt siden deres tid som nyhedsartikler i træ. De findes nu i alle former og størrelser – fra små håndholdte sprøjtepistoler til monsterpistoler, der kan skyde op til seks meter væk! Der findes endda specialmodeller til brug i pools eller på både. Uanset hvilken slags du vælger, er der én ting, der er sikker: Ingen sommerdag er komplet uden en god gammeldags vandkamp!

På dette tidspunkt er det klart, at vandpistoler er kommet for at blive! Uanset om du er på udkig efter lidt let sjov med familien eller leder efter den perfekte gave til dit barns fødselsdag, er der helt sikkert en fantastisk vandpistol derude, der bare venter på dig. Så tag dit håndklæde og gør dig klar – det bedste ved at have et legetøj som dette er, at alle bliver våde til sidst!