Den Bedste Påklædning til Afslapning og Træning

Når man går rigtigt meget op i sundhed og motion, så betyder det, at man træner rimeligt meget. Nogle dyrker sport flere gange om ugen, mens andre løber eller træner i træningscenteret regelmæssigt. Der bruges mange kræfter, både fysisk og mentalt, på at opretholde sådan en rutine. Det er selvfølgeligt alt arbejdet værd: man får en flot og sund krop, større overskud i hverdagen, og en rar følelse af, at være i kontrol med sit liv og sit helbred.

Men når man arbejder hårdt, så er det også vigtigt, at man gør det muligt for sig selv virkeligt at slappe af. Alle der har trænet i en længere periode har nok lært, at det er når man slapper af, at musklerne for alvor kan gro og vokse sig stærkere. Hvis man træner intenst hele tiden, og ikke får nok søvn til hverdag, så vil man hurtigt opleve at ens træning begynder at gå i vasken. Pludseligt kan man ikke løbe nær så langt længere, er nødt til at løfte mindre vægte, eller kan ikke koncentrere sig når de spiller. Søvnmangel er noget man mærker meget hurtigt, når man hele tiden er fysisk aktiv. Det er også noget der på sigt betyder, at man rent faktisk bliver svagere. Din krop har brug for at du slapper af: ellers har den ikke tid til at reparere musklerne, og så går de altså bare i stykker af, at du træner hårdt. Det er kun med en balance imellem hårdt arbejde, og intens afslapning, at vi kan få de resultater, vi rent faktisk træner for at opnå.

Jeg er derfor personligt af den overbevisning, at vi skal tage vores afslapning ligeså seriøst som vores træning. Hvis din træning er skemalagt, og du har købt særligt træningstøj og udstyr, så er det et tegn på, at du tager din træning seriøst. Hvis du også gerne vil tage din afslapning seriøst, så kan det altså betale sig, at gøre det samme der. Skemalæg din afslapning: læg rolige perioder ind i din kalender. Hvilke dage vil du dedikere til at slappe helt af, og eventuelt indhente manglende søvn? Hvornår i løbet af din normale hverdag kan du give dig selv 20-30 minutter til bare at ligge og slappe lidt af? Læg din afslapning i skema, på samme måde som din træning er skemalagt.

Sørg for at have noget tøj som du virkeligt kan slappe af i. Jeg er selv stor fan af tracksuits da de kan bruges til både træning og afslapning. Jeg slår altså to fluer med ét smæk, når jeg køber et tracksuit: jeg har tøj der giver mig den fysiske frihed til at kunne træne, og som samtidig er så behageligt at have på, at jeg kan sidde og slappe helt af. Og til sidst har vi udstyret til afslapningen: en MP3 afspiller med noget beroligende musik og en sovemaske er i min personlige samling af afslapnings-udstyr.