Benyt Troværdige Fagfolk Fra Hele Landet Fremfor at Begrænse Dig Selv

Selvom vi lever i en verden, der er blevet mere og mere forbundet, så kan det godt være svært at forholde sig til i praksis. Vi ved godt at det er muligt at rejse om til den anden side af jorden på under et døgn. Men det virker alligevel utroligt langt væk. På samme måde er mange godt klar over, at de kan købe ting fra andre europæiske lande via internettet, og stadig modtage det på ganske få dage. Det kan der ofte være penge at spare på, og udvalget er selvfølgeligt betydeligt større. Alligevel går de fleste af os ned og køber tingene hos den lokale Købmand eller i det nærmeste storcenter. Det er så meget lettere at forholde sig til: vores instinkter kan ikke rigtigt justere sig til en globaliseret verden, hvor ”alt” er tæt på. Det har måske heller ikke de helt store konsekvenser når det kommer til at købe hverdags-ting – men hvis du står overfor et stort byggeprojekt, eller måske vil købe eller sælge en bolig, så kan denne tankegang hurtigt komme til at koste dig dyrt.

Vi behøver nemlig slet ikke at kigge på internationalt plan for at se denne illusion om ”store distancer” udspille sig. Bare kig på tenderne på boligmarkedet: hvis du skal sælge en bolig i Silkeborg, hvor kigger du så efter en byggesagkyndig? Det gør du da ”selvfølgeligt” i Silkeborg. Det virker helt naturligt at begrænse sin søgning til den by man befinder sig i. Men giver det egentligt mening? Hvad hvis du har fået rigtigt stærke anbefalinger på en byggesagkyndig til udfærdigelse af  Tilstandsrapport Randers. Det er en helt anden by, så mange vil slet ikke overveje muligheden. Men det tager kun halvanden time at komme fra den ene by til den anden med toget – og endnu kortere tid, hvis den byggesagkyndige selv kører. Så hvis du er villig til at betale for 3 timer ekstra, så du kan du altså få en byggesagkyndig som du stoler på, eller har fået kraftigt anbefalet, til at lave tilstandsrapporten for din bolig i Silkeborg. Der er altså ingen grund til at begrænse sig til den by man er i, hvis der findes gode muligheder udenfor byen.

Jeg har selv gjort det mange gange. Da jeg flyttede til Randers, så kontaktede jeg dem jeg havde erfaring med til energirapport og Energimærke Aalborg, og spurgte om de kunne overtales til at rejse lidt for en opgave. Så længe man er villig til at dække rejseomkostninger så kan de fleste ting lade sig gøre. Bare sørg for at du selv kender afstanden og ved hvor lang tid rejsen tager – så falder de nemlig ikke i fælden med fejlagtigt at tænke, at den afstand er helt uoverkommeligt stor.